Najsprawniejszy w zawodzie

XXIV Regionalny Konkurs

Kolejna już XXIV edycja Regionalnego Konkursu „ Najsprawniejszy w zawodzie”. Z naszej szkoły do Konkursu przystąpią uczniowie w zawodzie kucharz i ogrodnik.

Etap praktyczny w zwodzie kucharz odbędzie się w naszej szkole 2.04.2019 roku, natomiast w zawodzie ogrodnik 5.04.2019 r. w Leśnicy.

Finał Konkursu i zarazem etap teoretyczny odbędzie się 11 kwietnia 2019 roku w Częstochowie w Zespole Szkół Zawodowych Specjalnych im. M. Grzegorzewskiej - organizatora Konkursu.

Harmonogram tegorocznego etapu praktycznego w zawodzie kucharz

Harmonogram konkursu - etap praktyczny kucharz2.pdf
najsprawniejszy w zawodzie kucharz 2019 plakat.pdf

XXIII Regionalny Konkurs

Konkurs „Najsprawniejszy zawodzie” zakończył etap rozgrywek praktycznych.

22 marca bieżącego roku w szkołach ponadgimnazjalnych odbyły się rozgrywki praktyczne w zawodzie kucharz. Gościliśmy w murach naszej szkoły drużyny najlepszych kucharzy z Siemianowic Śląskich, Zawiercia, Częstochowy, Leśnicy, Sosnowca , Rudy Śląskiej i Lublińca - w składzie Dawid Nowicki i Wiktoria Obst. W Sumie do rywalizacji przystąpiło 14 zawodowców z branży gastronomicznej. Na 12 możliwych do uzyskania punktów za wykonanie zadania Wiktoria Obst uzyskała 11 punktów natomiast Dawid Nowicki 10.

Bezkonkurencyjny okazał się znów w tym roku Marcin Cornik , który startował w zawodzie ogrodnik i zdobył maksymalną ilość punktów (12), natomiast tuż za nim z 10 punktami uplasował się jego kolega z klasy - Błażej Potempa. Rozgrywki praktyczne w zawodzie ogrodnik odbyły się 11 kwietnia bieżącego roku w Specjalnym Ośrodku Szkolno – Wychowawczym w Leśnicy. Krótką relację z tego konkursu możecie zobaczyć na filmiku TVP 3 Opole.

Czwórka naszych wspaniałych uczniów będzie walczyć o tytuł Najsprawniejszego w zawodzie 26 kwietnia w Zespole Szkół Specjalnych w Częstochowie podczas rozgrywek teoretycznych.

Życzymy powodzenia!

Artykuł na ten temat XXIII Regionalnego Konkursu

najsprawniejszy w zawodzie plakat.pdf

XXII Regionalny Konkurs

4 kwietnia 2017

w opracowaniu